mandag den 3. marts 2014

Beskrivelse af skulptur

Beskrivelse af skulptur


Skulpturen er dynamisk, da konturlinjerne er diagonale. Selve overfladen på skulpturen er forholdsvis jævn. Selve skulpturen forestiller en person der står med det ene ben diagonalt op i luften og det andet ben bruges som stand ben. Overkroppen er let diagonalt og armene er formet som en buge. Forholdet mellem overkroppen og benene er lidt upræcist, men dog er selve kroppens former meget realistiske. Selve skulpturen

Teoretisk analyse:
Størrelse:
Skulpturen er lille i forhold til beskueren.  Man kan se skulpturen fra alle sidder, der er ikke nogen facade. Selve skulpturen overvælder ikke rummet da den er lille i forhold til rummet.

Form:
Selve skulpturens form er lukket, der er ikke nogle huller i overfladen. Den indtager rummet ved at den bryder sin sokkels rum, stikker uden for soklens linjer og derved er den åben. Den virker til at være en blanding mellem let og tung, dog hælder den til den lette side. Skulpturen har både konvekse og konkave. Barmen er konvekst og hænderne er konkave.  

Akser/linjer:

 Skulpturen er dynamisk, da konturlinjerne er diagonale. Selve skulpturen forestiller en person der står med det ene ben diagonalt op i luften og det andet ben bruges som stand ben. Overkroppen er let diagonalt og armene er formet som en buge. Skulpturen kan ses fra alle sider.  

Sådan så skulpturen ud under selve arbejdsprocessen. Her kan man se hvordan jeg har opbygget den med forskellige tykkelser af ståltråd og voks. Derudover kan man også se foden (klodsen). 

 (bagfra)

(forfra) 

(fra siden)
På overstående billeder kan man se det færdige resultat af skulpturen. Den er set både forfra, bagfra og fra siden. 


Refleksion:
Sammenligning:
Antik skulptur, diskoskasteren (ca. 140 e.kr.) Lighederne med min egen skulptur og diskoskasteren er de diagonale linjer. Desuden er proportionerne også meget ens, da de begge forestiller en menneskekrop i bevægelse.

Modsætning:
Alberto Giacometti: højt, smalt hoved (1954) bronze. Forskellen mellem min egen skulptur og denne skulptur, er at den er statisk, hvor min er dynamisk.

Hvad vil kunsterne opnå ved et realistisk menneskefremstilling?:
Kunstneren vil gerne vise hvordan vi mennesker i virkeligheden ser ud. Hvordan vores proportioner er og vise kroppen ”skønhed”. Man bruger øjet til at gengive skulpturen.

Hvad vil kunsterne opnå ved er alternativ menneskefremstilling?:

Kunstneren vil er vise hvordan kroppen kan opfattes. Kunstneren vil gerne få os til at bruge vores evne til at fortolke ved at tænke os frem til det, og det gør personen ved at lave denne alternativ menneskefremstilling. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar